KLASSISK PAIBUNN

Ingredienser
Detta är tillräckligt för konditorivaror bas och lock i en 23 cm pajform. Amerikanska pajer görs ofta i 9 tum (amerikanska mål), som är densamma som 23 cm. Att inte använda hela degen, kan det frysas.
250 g siktat mjöl
1 msk socker
1/2 tsk salt
150 g osaltat, kallt smör, kubik
2 tsk citronsaft
ca 0,5 ml is-kallt vatten

Tilberedning
Lägg mjöl, socker och salt i en matberedare och blanda lätt. Tillsätt smöret och blanda i smöret och mjöl smula dem. Tillsätt citronsaft och vatten och blanda tills det blir en deg. Knådar en liten
med händerna i slutet. Ta degen på bänken, skuren i två bitar och form tills de är ca 1012
cm i diameter. Linda i plastfolie och placera degen i kylskåp i minst 1 timme. Kavla ut degen på en lätt mjölat underlag till ca 35 cm eller tills den täcker botten och kant pajform. Låta degen hänga över kanten, eftersom det kommer att krympa under gräddningen. Placera tenn i kylskåp i minst 30 minuter. Värm ugnen till 220 °. Täck degen med aluminiumfolie och fyll med torkad form rter, förhindrar den degen att stiga i maträtter. Tillbaka i 12 minuter. Ta bort folien med innehållet och tillbaka i 8 minuter paibunnen är gyllene. Om någon ”bubblor” dyka upp, tryck ner dem försiktigt med baksidan av en sked. Fyll den med något så gott!
Tips: Det lönar sig att gå ner fattat, om inte annat anges, särskilt om utfyllnad blandningen i pajen är flytande.

Mera pai

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *