Tjuvjakt av vilda kraften

Ingredienser
Se förfaranden

Tilberedning
Det lönar sig som regel inte köpa kött att laga kraft, eftersom det finns buljong extrakt (diamant pulver) av god kvalitet i handeln. Har däremot, leverans av kött, ben, snörmakeriarbeten för jakt, skörd eller stora inköp, bör ta hand om detta och matlagning makt. Kraftben ibland även köpas i butiken.
Ben från nötkreatur, erbjuder älg, hjort, rådjur, etc. mer smak än ben från svin. Kalveben tillägger trevlig effekt.
Bryt benen i ca 5 cm långa bitar. Skär allt kött i mindre bitar. Lägg ben och kött i en stor kastrull eller panna. Mät upp och häll i kallt vatten på benet och kött är täckt.
Tillsätt 1 per tesked salt. liter vatten (3 teskedar = 1 matsked).
OBS! Den mörka kraften med kraftfulla smaker till kött och ben i en långpanna och bryn i ugnen först ca 20 minuter vid 225-250 C ovnsvarme.
Ta makten långsamt utan lock i 4-5 timmar. Skalade rötter, som morötter, persilja, rotselleri, lök eller purjolök, stjälkar persilja och några pepparkorn, timjan och enbär, sätta in för halva tiden.
Smaka strömmen. När du är klar måste den ha stark smak och har kokat något.
Sila makt och kyla den så snabbt som möjligt för hållbara skull. En liten mängd ström lagrades i kylskåp några dagar. Låt kakan lögn som fett som ett skyddande hölje. Ta resten bort fettet kaka, skyffla upp makt frysebegere eller plastpåsar och frysa den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *