Krabba med avocado puré och tomater

4 Personer
Ingredienser:
250 g renat krabbköttet
2 tsk olivolja
2 tsk färskpressad limejuice
salt och peppar
Avokadopurè:
2 avokado
saft av 1 lime
salt och peppar
2-3 droppar tabasco sås
Tomater:
4 stora tomater
1 msk olivolja
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 liten röd chili peppar
salt och peppar
hackad koriander
Gör så här:
Blanda krabbkött med olja, limesaft, salt och peppar. Mash avocado kött med limejuice och krydda efter smak med salt, peppar och tabasco. Täck mossan ordentligt med plast och lägg den i kylskåp.
Skala tomaterna och ta bort frön. Skär dem i små tärningar. Finhacka lök och vitlök.
Ta bort fröna i chili och skär i små bitar, stek den med lök och vitlök tills den är mjuk. Blanda i tomater och koriander och krydda med salt och peppar.
Skapa en ring av tomater på att betjäna plattor med krabba över och avokadopurè ovanpå. Tryck på den lätt ihop.
Tillsätt lite tomatsås runt skafferiet. Servera som förrätt med bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *