Tid: ca 10-15 minuter
Du behöver ca 2 personer:
2 kycklingfiléer
Wok blandning (en vegetabilisk påse från Youngs)
Wok blandning (en krydda paket som liknar den som taco kryddblandning i storlek)
Rice – 3DL (eller mer / mindre om så önskas)
Sojasås – 1,5 dl
Vatten – alltid dubbelt så mycket som soja baserat Kikkoman sojasås.
maizenamel – 2-3 msk (är en gul mjöl paket du köper i vanliga butiker)
Förfarande:
(Använd en wok pan – kostar 50 dollar på IKEA)
Skär kycklingfiléerna i strimlor.
(Jag marinera dem vanligtvis i ca 1 timme innan jag laga maten. För marinaden, jag har om 2tsp olja, 1SS soja, nypa salt, nypa peppar och olika kryddor och örter du gillar marinaden.)
stekt kyckling på max grader i en wok panna i 3-4 minuter genom att röra om hela tiden.
Ta bort kyckling och placera dem på ett fat.
Rosta grönsakerna i max grader i 5-6 minuter (eller tills de ser bra ut)
Efter grönsakerna är klar, allt blandas i woken pannan, men sett också i riset samtidigt och följ receptet på baksidan av ris lådan.
Samla upp i 1,5 dl soja, 3 dl vatten, 2-3 msk majsstärkelse och blanda stil wok och rör ner mjölet inte visas.
Om såsen är för tunn sätta upp mer majsstärkelse, blir det för tjockt, ta lite extra vatten.
Är det för salt, och även ta mer vatten.
Låt det sjuda 4 grader i ca 5 minuter.
Bör allt göras samtidigt.
Tips: Du kan också ersätta kycklingen med nötkött, räkor eller liknande.