Ingredienser
600 g kycklingfilé
4 kryddnejlikor
4 hela kardemommefrø
1 kanelstång
2 lagerblad
1 tsk hackad ingefära
1 tsk hackad vitlök
3 koppar vatten
1 tsk gurkmeja
2 koppar finhackad tomat
2 msk vanligt yoghurt
2 msk vispgrädde
1 tsk citronsaft
salt
färsk koriander
(1 msk garam masala kan ersätta kryddnejlika, kanel, kardemumma och lagerblad.)
Tilberedning
Fräs finhackad lök, ingefør, vitlök, kryddnejlika, kanel, kardemumma och laurbærblad.i 2-3 minuter. Tillsätt vatten, gurkmeja och chili och stek tills oljan "stand". Lägg kycklingfiléerna i bitar och koka under omrörning i 5 minuter. Tillsätt fint hackade tomater, yoghurt och grädde och låt ingjuter tills såsen tjocknar. Rör om och krydda efter smak med citronsaft och salt. Strö finhackad koriander till slut.