Kyckling med chili paprika

Ingredienser
Tid: 20-30 minuter (beroende på om du har köpt färdiga nudlar eller de som måste kokas)
Du behöver:
300g kycklingbröst eller strimlat kyckling (inte kycklingkött)
2 passfoton paprika, helst i olika färger (till förmån för mer än smak)
1 lök
1 vitlöksklyfta
1-2 röda chilifrukter (eller 2-3 grön)
1 förpackning av nudlar (antingen de som är redo att ha ett livsmedel, eller vanlig förpackning av nudlar som skall tillagas)
2 förpackningar / påsar av Blue Dragon sweet chili & vitlökssås
Olja att steka i
Salt och peppar den grova typen (inte så findrøss salt eller peppar)
Stekpanna / wok

Tilberedning
Om du har köpt nudlarna som tillagas behöver du koka dessa nu och avsluta dem. Om du har köpt nudlar som kommer med kryddorna inte använder kryddor. Skölj nuddle efteråt.
Skär paprikan i stora delar passform. Detta bör inte hackas upp bör du ha passa mycket som kan tuggas och verkligen smakade som du har paprika.
Andel lök i 2 första, och albumet som de två halvorna. Inte hacka lök, får du hälften av lökringar.
Hacka chili att göra små delar, något större än finhakking. Om du tror att du kommer att bli för stark rätt du först kan klippa chili på längden och skrapa ut alla frön i chili, eller så kan du också gå ner till 1 röd chili. Sedan upp samtidigt med löken, kan du ha den i samma skål är det i.
Finhacka vitlök, eller använda vitlökspress, och hålla upp detta tillsammans med lök / chili.
Strimla kycklingen i lagom stora remsor och pjäser. Återigen bör det inte vara antingen för stora eller små bitar, vet du att du har kyckling i maten.
Så, värma upp olja i en stekpanna / wok och när det bryts dig kyckling. Göra detta till den heta oljan och låt den koka tills hela ytan av alla delar har varit vita, men se till att du slår nog att ingenting är helt bakas ännu.
Sätt lite salt och peppar nu, men inte för mycket.
När allt kycklingen blivit vit, kan du ha upp lök, vitlök och chili. Sänk värmen på plåten så att du inte längre kockar med full styrka. Eftersom kycklingen har absorberat en del olja kan ha upp lite om du tror att det har blivit lite torrt när du nu ha upp mer. Var noga med att vända detta hela tiden så att vitlöken inte får chansen att bränna dem.
När löken är gyllene och mjuka, har du varit uppe såsen från de första två paketen, rör sig bra runt denna, och du har upp all paprika. Blanda detta väl så att såsen kommer att sprida sig till alla peppar.
Låt den stå i ca. 7-8 minuter och se till att röra jämnt så att ingenting brinner fast.
Servera rykande het direkt från pannan / woken "enPorsjoner:
två personer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *