Ingredienser
1 hel, rå kyckling, vuxit och torkas.
Du kan köpa ett glas Tandoori pastan i en invandrare butik.
Sås
1 kopp gräddfil / crème fraiche eller grädde
2-3 msk tandoori pasta
1 klyfta hackad vitlök
chili
eventuellt 1/2 tsk mint-paste
2 tsk mald koriander
2 teskedar malen spiskummin (spiskummin)
1 tsk ingefära
Blanda och koka till önskad konsistens.
Mot slutet kan det smakade med blandade kryddor "Garam masala"
Servera Tandoori kyckling med ris.
Tilberedning
Smörj kyckling med citron och lämna det ungefär en halvtimme.
Blanda en kopp yoghurt vanligt med två eller tre matskedar. tandoori pasta, lite salt och lite olja eller vitlök och chili om du gillar stark mat. Häll marinaden i en plastpåse, lägg kycklingen och blanda väl så att kycklingen täcks. Låt denna stå i minst 8 timmar, företrädesvis över natten. Grädda som vanligt kyckling i ugnen.