Ingredienser
460 gram kycklingfilé
200 gram hackade svampar
1 röd paprika, strimlad
1 gul paprika, strimlad
½ dl sojasås
½ dl olivolja
1 tsk cayennepeppar (spansk peppar)
3 vitlöksklyftor
2 kopp creme fraiche.
Tilberedning
Kyckling i bitar. Olje-och soja blandas i en skål med krossad vitlök och cayennepeppar. Tillsätt kycklingen och blanda väl. Lämnar att marinera i kylskåp i 3 timmar. Visst längre starkare smak ønskes.Bruk en stor kastrull och stek kycklingen på medelhög värme med marinaden i ca. 6minutter. Tillsätt svampen och fortsätt tillagningen tills svampen är mjuka. Tillsätt creme fraiche och rör om försiktigt och låt blandningen sjuda i ytterligare 2 minuter. Lägg till paprika precis innan servering för att behålla krispighet.
Serveras ofta med:
Rostad potatis
Vitt bröd
Sallad
Öl eller vin Portioner:
4