Lax och eggsalat

Ingredienser
400 g laxfilé i tärningar
4 nävar sallad på ditt val (jag använde isbergssallad)
4 ägg
1 röd lök
1 gurka
Marinad: 1 msk olivolja 1 msk citronsaft, 1 msk persilja och 1 msk dill
Dressing: 1 kopp gräddfil hink, 1 tsk olivolja 1 tsk dijonsenap, 2 msk finhackad persilja, 4 msk finhackad dill, salt och vitpeppar.
Brödkrutonger: 2 skivor fullkornsbröd i tärningar, pressad 1 klyfta vitlök och 1 msk olivolja. Blandas och bakas i en gryta i ugnen i 10? 15 minuter vid 225 grader.

Tilberedning
Blanda marinaden för lax och placera lax bitar. Koka äggen i 5 minuter leende ägg. Tear sallad i prydliga band, dela gurkan i strimlor och skiva löken i ringar. Blanda alla ingredienserna till dressingen. Koka lax bitar med marinaden i en teflonpanna för 3? 5 minuter? cool. Fodrad prydligt på tallrik. Server dressing och krutonger på sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *