Ingredienser
150 gram pak choi (eller färsk spenat eller sallad)
3 msk. vegetabilisk olja
300 gram av fina lamm, benfritt och skär i tunna skivor
4 kryddnejlika hackades hvitlløk
Lite nymalen vitpeppar
1/2 tesked socker
(En liten finhackad chili om du vill ha det starkt)
1 msk Thai fisksås
2-3 msk ostronsås
1 vårlök, fint hackad i strimlor
Tilberedning
Tvätta och skär pak Choi (spenat eller kinakål) i strimlor, blanchera den i kokande vatten 1 minut, skaka vattnet ur den och placera den på ett serveringsfat. Hetta upp oljan i woken, "stearfry" lamm till alla har matlagning resten. Tillsätt vitlök, vitpeppar, socker, fisksås, ostronsås och salladslök, rör om och koka en minut eller två tills köttet är genomstekt. Smaka såsen, det är för salt, har i icke vattendroppar. Kött och sås hälls på serveringsfat, garnera med hackad koriander, serveras med jasminris. 4 porsj.