Lutefisk

Ingredienser
2 kg lutfisk (½ kg. Person)
En handfull havssalt

Tilberedning
Lutefisk kan kokas i pannan eller ugn, där ugnen är klart att föredra.
Strö väl med salt och låt fisken stå i minst 20 min. Tvätta nämnda av saltet. Lutefisk Skär i lagom stora portioner (t.ex. størresle som möjligt).
Lägg lutfisk med skinnsidan ner i en långpanna. Täck pannan med aluminiumfolie och bak fisk i ugn på ca 200-250 ° C.
Tiden beror på tjockleken och storleken på fisken och värme i ugnen. Varmluftsugn är snabbare än konventionell ugn. Små tunna filéer behöver 8-10 minuter i en varmluftsugn, stora bitar upp till 20-25 minuter.
Om du är osäker, är fisken klar när den lätt flingor själva. Lyft därför på folien och kontrollera längs vägen. Portioner: 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *