Ingredienser
1 kg torsk, antingen hela eller skivade
2 msk salt
8 potatis
4 morötter
2,5 msk smör
1 kopp Cream
1 ekologisk citron
1,5 koppar fiskbestånd eller makt
1 matsked maisennajevner
salt och peppar
3-4 msk persilja, hackad
Tilberedning
Dela upp jultorsken i skivor eller levererar bitar och strö lite salt. Lägg torsk bitarna i saltat vatten och låt torsken ut på svag värme tills den är kokt. Det tar ungefär fem minuter.
Smält smöret i en stekpanna eller kastrull. Riv lite citronskal. Tillsätt grädde, hälften av fiskbeståndet, salt och peppar och koka upp. Låt såsen sjuda på låg värme i några minuter. Vispa i maisennajevner resten av fiskbeståndet och rör den i såsen. Låt såsen sjuda tills den har plats tjock. Smaka av med citron salt, salt och peppar.
Lägg torsk bitarna på heta plattor. Serveras med kokt potatis och morötter och brunsås. Strö hackad persille.Porsjoner: 4Kommentarer:
(438 kcal / portion, 13,7 g fett / portion) (med alli endast 10,3 g fett)