Ingredienser
1 kg biff
1 1/2 tsk salt
1/2 tesked peppar
3 msk margarin
Marinad:
2 dl öl
2 dl vinäger enbär
2 1/2 dl vatten
1 liten rödlök
1 lagerblad
4 svartpepparkorn
4 vitpepparkorn
4 kryddnejlikor
Sås:
3 dl slam marinad
1 kopp grädde
2 msk mjöl
Tilberedning
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och tillsätt surrande steken i marinaden. Sätt steken svalna i 2-3 dagar. Ta köttet och torka det väl. Gnid steken med salt och peppar, sätt en köttermometer så att spetsen är inte att fett eller ben. Placera steken på ett galler. Grädda i 150 grader tills köttet termometern visar 65 till 72 grader (ca en timmes koktid per. Kg. Kött).
Ta pannan med 3 dl silt marinad och grädde, om juice är för starka smakat den med vatten. Mjölet omrördes i kallt vatten och sattes till den kokande juice. Såsen dras under 8-10 min. Låt steken kvar för ca 10 min. innan den skärs upp. Stew serveras med potatis bollar, kokt potatis, brysselkål, champinjoner, blomkål och äpple frukt gelé.