Marinerad hjort gryta

Ingredienser
500 g benfritt kött av rådjur eller 1,2 kg kött med ben
2 msk margarin
1 tsk salt
1 nypa peppar
1 tsk paprikapulver
4 koppar ansträngd marinad
2 msk tomatpuré
8-10 små lökar
1-2 morötter
2 dl crème fraiche
Marinad:
5 dl öl
1 stor lök
4 kryddnejlikor
8 hela pepparkorn 10 enbär
1 tsk timjan

Tilberedning
Skär köttet i bitar. Blanda marinaden ingredienser (skal och lite lök, krossa peppar och enbär). Placera köttet i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden. Knyt påsen och låt den svalna. Marinera ca 1 dag. Vänd påsen några gånger under marinering processen. Låt köttet avloppet. Håll marinaden.
Värme smör i stekpanna och bryn köttet. Har inte för mycket kött åt gången. Sedan kyla ned pannan och det blir svårt att få ännu missfärgning. Lägg köttet i en kastrull. Strö salt, peppar och paprika.
Lägg till ansträngda marinaden och tomatpuré. Låt koka i ca 1 timme eller tills köttet är mört. Skala lök och morötter. Dela morötter. Tillsätt lök och morötter och låt sjuda i 10-15 minuter. Rör i crème fraiche och krydda såsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *