Mat på Kreta

Kreta Køkkener erbjuder mat som är nyttigare än de flesta andra ställen i världen. Detta återspeglas direkt i det faktum att den genomsnittliga livslängden är högre på Kreta än i resten av Grekland. Olivolja, de kretensiska ostar, kött från får och getter som har vandrat mer eller mindre be kretensiska kullar och berg. Övriga bönor med spännande smak varianter. Sniglar kokta i olika sätt, inte minst "ogräs" Chorten. Det är ätlig, Green Scroll, som växer vilt i naturen, såsom ""
Skott från fänkål, plockade från februari till maj. Det finns också chrota, som odlas. Många kretensiska Taverna, bör familjerna börjar floder frysa ätliga ogräs, godis till turist man också få en chans att prova floden.
Traditionella livsmedel
I de traditionella kretensiska mat platser hör i första hand kretensiska pilaffien, serveras med kött. Det är ris som är kokt i en nötkreatur lager av kokt får eller höna. Skaka blöja stigit sedan fåresmør och smakade med nettstedron. Det kanske inte låter så gott, men det smakar fantastiskt. Bön soppa, som på andra håll i Grekland tillagad med blad formella Mills, koks här med färsk fänkål. En lätt anis smaken ger tillsammans en spännande smakupplevelse med barnen och tomater.
Det finns gott om bra restauranger val i Kreta – och de är välbesökta. Kretensarna är alltid själv beställa mer mat än de kan äta. På maten att visa sin gästfrihet och sin respekt för företaget.
En måltid varar vanligen flera timmar, när disken kommer in, när de blir klara. Under den tid då grekerna inleder en lång konversation, samtidigt som det låter mer eller mindre högljudd musik i bakkgrunn. Stämningen brukar floden vara lätt och Counts.
Säsongen avgör
Kreta Køkkener är säsongsbetonad. När grödan första regn faller, sniglarna som tjänar. Stiffado med sniglar är en verklig kretensisk gröda rätt. När ön börjar som blir grönt i november och grönt, och groddar också chortaen, och det är han som kommer till bordet. Under vintern beståndet med små, underbara och något anis doftande tårtor med fyllning av Chorten. En annan typisk vintern rätt är fläsk eller lamm kokt i en gryta och äts med Chorten. En underbar smakupplevelse.
Under vintern perioden av tillväxt är getter och får mjölk fetare och riggar. Då du gör tillväxtperioden, färskost i de större lokala mejerier, men även i många hem. Ostarna används till exempel till den lilla, typiska osteterter, Kalsounakia. De finns med eller utan socker, och ofta serverar en lokal timjanhonung. När våren kommer, de populära kronärtskockor mogna. De serveras råa med lite olja och nettstedron, eller blandas i olika maträtter.
Under våren det faller 40 dagar lång fasta före påsk, och här är utbudet av vegetariska rätter extra stora. Kikærtesuppe är bra, är det en axel med nettstedron. När aubergine och squash är mogna mot försommaren, äter de lite sträckt kretensisk ost.
Nya matvanor
Tiden har inte förbättrats matvanor på Kreta, var emot. Förr i tiden, kan vara en typisk morgon måltid här förmodligen består av en skiva hembakat surdegsbröd med kretensiska timjan honung och ett glas vin eller örtte. Idag är den vanligaste bland vuxna lunch en kopp kaffe och en halv paket cigaretter. I de få fall där personen inte är rökning, är det oftast en kopp kaffe och en plast svepte croissant med smaker från närmaste närbutik på väg till jobbet.
Barnens lunch är ofta ett glas mjölk och en kaka med marmelad. En riktig lunch med kretensisk mat som äts av de flesta familjer i hemmet till 2-3 tiden på eftermiddagen. Efter den obligatoriska siestan är mer kaffe och fler cigaretter tills det är dags för kvällsmat ve 09:00 till 10:00 på natten.
Om du äter hemma är ofta en lätt middag bestående av rester från lunchen. Men du väljer att gå till floden i en krog och matsal, måltider tenderar att vara mer omfattande och ta längre tid. Många restauranger öppnar inte förrän klockan 7 på kvällen. Turistområden är naturligtvis en undtakk, här är restauranger ofta kvällar under hela dagen.
På mineoppskrifter.no vi har kul med att läsa utländska artiklar, men vi är inte så bra på att översätta. Denna artikel är översatt av en automatisk program. Bär över med stavfel och även dra nytta av kunskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *