Ingredienser
Per person beräknades:
150-250 gram malet
1/2 selleri
1/2 liten lök
1/2 msk tomatpuré
Cirka 1 msk mjölk
Lite havregryn
Peppar
BBQ Kryddor
Ketchup
Tilberedning
Värm ugnen till 180 grader.
Finhacka selleri och lök. Lägg den i skålen med färs. Tillsätt tomatpuré och mjölk och tillsätt några havregryn, peppar och grill kryddor. Kryddblandning innehåller salt, så tänker färs och tomatpureen, så det är salt nog för de flesta tror jag.
Blanda ihop allting (använd händerna) och gör en något långsträckt sfär. Tänk på en rugby boll. Placera meatloaf i en gryta. Ha lite ketchup på toppen. Grädda i ugnen i ca. en timme – en mycket stor limpa kommer att behöva mer tid. När det är ungefär tio minuter kvar av koktiden, ta bort och stänka stekt Loek där du har ketchup och sedan in den i ugnen igen.
Kan varieras på obestämd tid, beroende på vad du har i ditt kylskåp.
Jag gillar att tjäna hemlagade potatismos, grönsallad och gröna bönor till. Den minsta är ofta som en liten extra ketchup på loafers.