Ingredienser
Beräkna 1-2 filéer per person. Gör marinaden och placera filéerna i detta för några timmar eller över natten.
Mexican marinad
3-4 chilipeppar utan frön
3-4 vitlöksklyftor
8 till 12 pepparkorn
1 msk färsk timjan blad
1 tsk spisscummin
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk salt
1 kopp olivolja
1 kopp vit vinäger eller citron
Använd mortel eller mixer och blanda i olja och vinäger sist. Häll över om Turkiet filéer. För bästa resultat, låt vila över natten. Laid som på grillen och serveras snabbt klart!
För detta tjänar du:
Mexican sallad
2-3 olika bladgrönsaker (t.ex. Isbergssallat Lollo rosso, blad sallad)
1 burk bruna bönor
1-2 koppar färska baby majs (eller burk)
2-3 paprika av olika färger
1-2 msk olivolja hälls över den färdiga salladen
.. Och dessa två kalla såser från Sydamerika:
Ananas salsa
1/2 ananas
1 nektarin
1 msk riven färsk ingefära
1 kopp hackade korianderblad
1 tsk hackad chili utan frön eller 1 tsk chilisås
2 msk apelsinjuice
2 msk råsocker
Hacka ananas och nektarin något före den andra blandade.
Sätt svalna innan användning. Håller flera dagar i kylskåp.
Chili underlättar matsmältningen, och kan neutralisera bakterier i livsmedel. Bra att äta när du reser! Läkemedlet capsaicin värmer och stimulerande.
Chimichurrikryddor
1/2 kopp hackad bladpersilja
1/2 kopp hackad basilika
5-10 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 jalapenochili finhackad utan frön
3 dl olivolja
En pressad citron eller liknande rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 tsk nykvernetpepper
Blanda väl för hand eller bländare.
Var svalna innan användning. Stannar längre i kylskåp.
Kan även användas som ett dopp, marinad eller grill olja!
Tilberedning
Mexikansk mat är först och främst, många smaker och ljusa färger. I Mexiko, serverar vi många små rätter på bordet, för att vara blandade, doppade och smakade. Ris är riset inte bara i Mexico, är ris serveras med tomat aldrig, makt, örter eller grönsaker.
Många smaker, ljusa färger, massor av små rätter på bordet som är blandad och doppade och smakade individuellt. Vi looooove det!