Ingredienser
4 schalottenlök finhakketfiskesuppe.jpg
2 msk olivolja
2 morötter, skurna i strimlor
4 vårlök i ringar
1 huvudbrandledningar musslor
1 glas torrt vitt vin
600 gr fiskfilé i strimlor
2 burkar hackade tomater
Kryddor: 2 vitlöksklyftor, finhackade, 2 msk persilja, 2 msk färsk timjan (eller 1 tsk torkad.), Salt och peppar
Tilberedning
Börja med att skölja musslorna i kallt vatten. Släng skalen som är skadade eller öppnas.
I en stor kastrull häll i olivolja, tillsätt schalottenlök, morötter, vårlök och kryddor.
Fräs på hög värme i 2 minuter. Häll glas vitt vin över grönsakerna. Så har du i musslorna. Rör. Sätt tillbaka locket, låt dem ånga till den öppna, det tar bara några minuter.
Ställa in pan åt sidan. Välj ut skalen och kasta de som inte har öppnat. Ställ åt sidan.
I pannan med makt, kryddor och grönsaker, tillsätt tomater rutan. Koka upp och låt sjuda ca. 10 minuter. Lägg i fisken remsorna och låt det hela dra i ca. 8? 10 minuter. Inte koka soppan inte. Redo att tjäna.
Tillbehör: Grovt bröd