Mikrovågsugn Stekt havskatt

Ingredienser
Se

Tilberedning
Dela fisken i de relativt tunna filéerna 1/2-1 tum tjocka. Beräkna t ex. 2 hg per person (förutsatt 6 hg nedan).
Hacka några löken och stek den tomma med smör. Detta rundar løksmaken. Kanske du lägger med lite hackad röd paprika och skivade champinjoner också.
Lägg filéerna i en cirkel i en gryta med lock. Vänd lite torrt vitt vin (1/2 dl). Lite salt och peppar. Kör ugnen tills fisken är kokt. Försök med en kniv tills det glider lätt genom den tjockaste (och längre) (4 -5 min). (Håll locket på formen samtidigt som såsen).
Sås
Sedan vidta juice i den lilla tjocka botten kastrullen på spisen och kokar, till exempel. halv och vispa i ca 50-100 g mjukt smör medan den kokar. När såsen har en krämig konsistens är den finish.
Strö färsk hackad persilja, citron timjan eller gräslök i slutet och låt det sjuda lite.
Server som potatis och sådant. skivad och mikrovågsugn kokt morot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *