Ingredienser
750 gr. mjöl
150 g grovt grovt vete
50-100 g.
1 pkg. torrjäst
2 tsk salt
1 tsk socker
1/2 dl pumpafrön
1/2 kopp krossade linfrön
100 gr. vetegroddar,
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl valnötter
2 matskedar kanolaolja (eller olja)
Ungefär 1 liter ljummet vatten
Tilberedning
Blanda alla torra ingredienser i matberedare. Tillsätt oljan blandas med vatten och tillsätt mer vatten tills degen lossnar från skålen. Låt degen knåda med hastighet 1 – 2 i ca. 5 min. Ettehev under 1 timme. Form 2 limpor och lägg dem i väl smorda former. Låt jäsa i 45 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Ställ in den på 200 grader. När bröden är färdiga att sättas i ugnen. Låt brödet ugnen i mitten av ugnen på ett galler, ca. 45 minuter. – 1 timme.
Stjälp upp bröden på en tråd rack och cool.