Ingredienser
4-6 kycklinglår
1 kopp kefir
1 båt vitlök
1 msk finhackad färsk ingefära
salt / peppar
1 msk chilipulver
1 tsk garam masala
1 tsk krossade fänkålsfrön
1 matsked olja
saften av 1/2 citron
10 krossade cashewnötter
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald koriander
saft av 2 lime
1/2 tesked socker
lite salt
några peppar
2 lökar
4 tomater
1/2 gurka
1 grön chili
finhackad färsk koriander
finhackad färsk mynta
Tilberedning
Ta bort huden på låren och skär djupa snitt i köttet. Blanda resten av ingredienserna till en marinad och häll i påsen. Tillsätt kycklingbitarna och låt svalna över natten. Torka av köttet och koka på grillen i 220 grader i ca 30 minuter.
Tomatsallad: Blanda ihop limejuice, socker, salt och peppar i en skål tills salt och socker löst sig. Lägg grönsakerna i små tärningar och blanda i örterna. Sätt kallt före servering.