Ingredienser
2 smördegsprodukter ark
8 ark gelatin
1/2 kopp kokande vatten
3 dl vanilje-/romkrem
få droppar romessens
3 koppar vispgrädde
2 koppar strösocker
2 teskedar äggvita
Tilberedning
Placera bakverk ark på en plåt och låt tina 15 minuter. Kavla ut dem till dubbel storlek. Prick med en gaffel och platta del med en vass kniv i 3 till 4 lika stora delar. Grädda arken i ugnen på 225 grader tills de har stigit och är trevligt kokas, ca 15 minuter. Svalna på galler.
Låt gelatin bladen i blöt i kallt vatten i ca. 5 minuter. Pressa ut vattnet och smält gelatin i kokande vatten. Kyl gelatinet och blanda det med vaniljglass smaksatt med romessens. Rör försiktigt i vispad grädde. Låt krämen stå och stelna.
Bred krämen på hälften av lagren. Blanda florsocker med äggvita och smör glasyr på den andra halvan av konditorivaror skivorna som tillämpas på locket.