Nigella Choklad Fudge Kaka

Ingredienser
400 g mjöl
250 g socker
100 g farinsocker
50 g kakaopulver
2 tsk bakpulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
1,4 dl gräddfil
1 msk vaniljextrakt
175 g smält, kyld smör
125 ml majsolja (eller annan neutral olja)
3 koppar kallt vatten
Cream:
175 g mörk choklad
250 g smör
275 g siktat florsocker
1 msk vaniljextrakt
Beredning
Blanda mjöl, både socker, kakor, bakpulver, bakpulver och salt. I en annan skål, vispa ihop ägg, gräddfil och vaniljeekstrakten. Vispa olja och vatten tillsammans. Blanda det torra och olja / vatten blandning med en elektrisk hand mixer, vispa ägget i blandningen. Häll i två smorda 20 cm våren form (ca bakpapper på botten också) och grädda i 180 grader i 50-55 minuter. Låt svalna i 15 minuter, form och valv över på rack för att svalna. Smält chokladen i låt svalna något. Vispa smör med florsocker och försiktigt rör i vaniljextrakt och choklad. Placera tårta bottnar med ca 1/4 av chokladen grädde och använd resten att sprida sig utanför toppen och sidorna av kakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *