Lovely lasagne

Ingredienser
Köttfärssås: Rotary 1-2 hackade löken med 5-6 kryddnejlikor av vitlök. Ta ut och routrar 4-500 g nöt (eller köttfärs om du vill) tills den är brun. Om löken tillbaka och lägga en burk krossade tomater (I vanligen mossor tomater uteslutande med stavmixer tills de läggs, men du gör vad du vill), 2-3 msk tomatpuré, lite salt och peppar, 1/2-1 tsk vardera av torkad oregano, basilika, rosmarin och timjan, 1-2 lagerblad, 1 msk paprika och lite socker, ibland har jag lite hackad färsk chili i. Så jag satte på locket och låt det sjuda ca 30 minuter.
Ostsås: smält 1-2 msk smör och rör i 2-3 msk mjöl och låt det steka några minuter (omrörning). Så spärr jag mjölk (brukar inte mäta, bara se när det blir för tjockt) och salt, peppar och riven muskot. Låt det sjuda några minuter innan jag måste riven ost (vanligen en blandning av cheddar och Gouda), och skickar småputre bit.

Tilberedning
Lägg köttfärssås, lasagne ark, ostsås etc. i lager i gryta. Avsluta med ostsås och strö på lite riven ost. Grädda i 225 grader i ca 25 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *