Black Grouse-potten

Ingredienser
1 kg kött från orre
200 g rimmat fläsk
smör för att bryna
1 lök
1 liten burk tomatpuré
1 msk honung
2 msk balsamvinäger
1 liten purjolök
2 morötter
1/2 selleri
5 krossade enbär
1 tsk krossad svartpeppar
1/4 tsk kryddnejlika
1 lagerblad
7 dl ström
3 dl gräddfil
2 matskedar mjöl löstes i en liten kräm
100 g champinjoner
persilja

Tilberedning
Börja med att dela köttet i bitar. Skär fläsket i små tärningar, tvätta och rengöra grönsakerna och sedan skär dem i tärningar också. Lök rengöras och skär i klyftor.
Brown köttbitar med bacon i en stekpanna. Lägg lök och stek tillsammans för en minut.
Tillsätt tomatpuré, vinäger och honung. Tillsätt grönsakerna och vänd över makten till det hela är knappt täckt. Tillsätt kryddor och gräddfil. Peppar bör ungefär krossas i en mortel eller liknande. Koka försiktigt omfattas, tills köttet är mört, 45-60 minuter.
Tillsätt löst mjölet och koka ca 5 minuter att få bort det lite tungt melsmaken. Strö över stekt svamp och persilja före servering.
Server en luftig och god potatismos som absorberar den goda sausen.Porsjoner: 4 portioner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *