Cheesecake 2

Ingredienser
Botten
225 g mag kex
125 g smör
Krossa kexen för hand eller i mixer och knåda med mjukt smör (lönar sig att ta ur kylskåpet minst en timme eller två i förväg). Tryck ner i en vanlig våren form – jag använder för att ha smort det med ett tunt lager olja. Placera tenn i kylskåp medan du fortsätter med grädden.
Krämen i mitten lagret
2 paket med mejeriprodukter ananas / mandarin ost
1 tsk vaniljsocker
1 flaska med gräddfil
110 g pulverformigt socker
Blanda dessa fyra ingredienser i en mixer, piska upp så blir det en stel och fluffig grädde. Häll över bottnen. Backa i kylskåp med den.
Det översta lagret av kräm
1 paket gelé pulver, traditionella citron.
Rör i hälften av vattnet som finns på förpackningen. Inställd i kylskåp tills den är ungefär kroppstemperatur. Kom ihåg att röra då och då, annars kommer det att stelna i botten.
1 fløtehus
Den luftiga vispad grädde. Denna blandade med gelén.
Häll över kakan.
Måste stå och härda under några timmar i kylskåp.

Tilberedning
Jag använder konsekvent mejeri smör och crème fraiche i stället för gräddfil och margarin. Jag tror att smaken förbättras av detta, och särskilt den gräddfil gör, förutom smaken, blir det lite bättre grepp i mellanskiktet. Jag har funnit att i mitten skiktet inte härdas ordentligt – den gången jag använde ljus gräddfil. Andra gången hade jag inte vispad grädde tillräckligt bra och låt det sitta tillräckligt länge i kylen innan jag hällde grädde / gel blandningen över. Det bör finnas en styv vispad grädde och fluffigt, jag använder matberedare, men få det bra med handen mixer också. Dessutom hade jag gjort gelen i förtid så snart, och var alltså inte det kvartal för sig med botten. Därför är det viktigt att inte nödvändigtvis spara tid, eftersom jag var smart och skulle göra, men vänta lite.
Smaka på kakan
Traditionellt använder vi både Lemon Jelly smak. Jag har försökt att experimentera med olika smaker. Boysenbær är mycket bra. Och det finns konserverad boysenbær du kan dekorera med. Se bara till att de blir rensa bort, annars börjar flöda.
Erfarenheten visar att bären är på god smak, men krämen är ljusblå och det ser inte bra. Men smaken är bra. Krusbär är en frisk och god smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *