Cheesecake 5

Ingredienser
* 300 g Digestive kex
* 150 g margarin
* 1 paket Lemon Jelly (pulver)
* 150 g Mjölk Den naturliga ost (eller Philadelphia)
* 120 g socker
* 1 tsk vaniljsocker
* 1/3 liter ljus gräddfil
* 1/3 liter grädde

Tilberedning
1. Koka upp vatten till gelén och lösa upp pulvret. Jag brukar använda ca 4 koppar vatten när den säger att det ska vara 5 ml normal gelé. Ställ att svalna, men se till att det inte börjar stelna.
2. Krossa kexen fint i en skål och tillsätt smör / margarin är smält.
3. Lägg kex blandningen i en springform, och sprida ut det jämnt. Form med en sked tills ytan blir slät och hård packad. Ställ i kylen medan du gör de återstående förberedelserna.
4. Sätt ost, florsocker och vanilj i en skål och blanda väl. Detta bör vara en jämn smet, utan klumpar.
5. Tillsätt gräddfil och blanda tills en jämn konsistens.
6. Vispa grädden till grädde och rör om försiktigt, bör resultatet vara slät och fin, men det är inte bra att röra mer än nödvändigt i grädden.
7. Rör i den kylda, men un-härdat, gel. Detta bör också vara jämn, med minimala omrörning.
8. Lägg blandningen i skålen med kex-botten, och låt stå några timmar i kylskåp före servering. (Jag måste ha tid att gel för att stelna och ge kakan struktur och styrka.)
9. Före servering kakan kan dekoreras med några väl kiwi skivor eller liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *