Ingredienser
Botten:
225 g havre kex
100 g smör
2 msk socker
3/4 tsk kanel
Ost Fyllning:
450 g cream cheese naturligt
2 dl creme fraiche / gräddfil
4-5 msk socker
1/2 vanilj bönor
4 ägg
saften av 1 citron
Topping:
3 dl creme fraiche w. gräddfil
1/2 vanilj bönor
2 msk socker
Tilberedning
Krossa kexen till botten och blanda med smält smör, socker och kanel. Täcka botten och sidan av en smord fjäder form.
Placera tenn i kylskåp, medan fyllningen görs.
Blanda färskost, creme fraiche och socker tills slät i en mixer. Tillsätt äggen ett i taget och krydda efter smak med citronsaft. Skrapa fröna ur vaniljstången och har in Häll blandningen i formen med den kylda bas och grädda i 35-40 min. Cheese Cake kommer att fortsätta vara skakiga när det tas ut ur ugnen.
Sätt ostkaka svalna några timmar, så att den hårdnar och blir en slät krämig konsistens.
Vispa ihop gräddfil och socker, och skrapa ut fröna i vaniljstången. Bred blandningen över den kalla ostkaka i springform pan. Sätt kakan i kylskåpet tills toppning är väl kyld.