Ingredienser
Gel:
150 g passionsfrukt koncentrat
1,2 ml vatten
75 g socker
1 tsk majsstärkelse
4,5 gelatin ark
30 g glukos
500 g cream cheese naturligt
325 g socker
2 kopp passionsfrukt koncentrat / saft av färsk passionsfrukt
1,5 ml vatten
Saft av 1 lime
5 gelatin ark
6 dl vispgrädde
Mutter botten:
2 äggvitor
100 g socker
120 g malda nötter
Tilberedning
Vispa äggvitorna och socker tills maräng. Blanda i mandel. Grädda på 200 grader.
Gel:
Koka fruktjuice till gelén, tillsammans med socker och glukos. Blötlägg gelatin bladen 4,5 i kallt vatten. Rör majsstärkelse i lite kallt vatten, utspädd blandningen och låt det hela koka i 2-3 minuter. Lägg gelatinet. Sätt kall gel. Sprids gelén över den frysta kakan och avlägsna kakan från tenn när gelén har stelnat. Garnera med färska bär.
Ostmassa:
Blanda ost och socker väl, helst i en matberedare. Blötlägg gelatin bladen 5. Värme limejuice i en kastrull, tillsätt gelatin och passionsfrukt juice. Blanda till ost blandningen. Vispa grädden till krämen och blanda försiktigt i osten blandningen. Skär av den yttre centimeter runt kakan basen (för att inte tänka när du har grädde) och sätta tillbaka den i formen. Sätt färskost och plats i frysen.