Cheesecake med röda vinbär / hallon

Ingredienser
250 g söta kex (jag använder Bixit)
100 g smält smör
12 gelatin ark
500 g gräddost
ca 1 dl citronsaft
125 g socker
ca 3 koppar vispgrädde
250 g frysta bär (50/50 blandning av röda vinbär och hallon)
2 msk socker

Tilberedning
Linje en 23 cm springform burk med bakplåtspapper (endast botten), och smör i pannan. Krossa kex och blanda med smält smör och pressa ut den i botten. Låt stå i kylskåp tills botten är inställd. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Pressa ut vattnet och tillsätt gelatinet i en liten skål över hett vatten och tillsätt citronsaft. Rör om tills gelatinet är löst, avlägsna skålen och låt svalna något. Möjligen kan du värma upp citronsaft i en liten kastrull i förväg och bara häll över gelatin. Vispa cream cheese är krämig, tillsätt sockret (125 g) och blanda det släta. Försiktigt vika vispad grädde och hälften av gelatin.
Kör hallon och vinbär tillsammans med 2 msk socker för puré i matberedare och sila så allt genom en sil. Blanda med resten av gelatin. Sprid blandningen cream cheese i pannan och häll över bären. Nu kan du eventuellt spräcklig genom att dra en kniv lätt genom lagren, eller så kan du låta bærlaget vara som det är. Möjligen kan du blanda allt i förväg för en röd / rosa grädde. Kylskåp 4 timmar och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *