Ingredienser
1 paket gelé
Cream Cheese:
1 paket gul gelé w / citron smak göras med endast 2DL vattnet
3 koppar vispgrädde
1 kopp lätt gräddfil
1 pkg Philadelphia cream cheese naturligt
1 tsk vaniljesukke
110 g pulverformigt socker
Biscuit bas:
100 g smält margarin
300 g krossade, söta havre kex (Digestive, Bixit)
Tilberedning
Gör gelé enligt anvisning på förpackningen. Häll i en form som inte har lösa kanter. Låt den svalna gel stelnat.
Gör gult gelé enligt anvisning på förpackningen, men använd bara 2 dl vatten. Lämna det på bänken för att svalna, utan att vara stel.
Vispa grädden. Blanda gräddfil med färskost, vanilj och florsocker och vänd ner den vispade grädden. Rör i gelé, färskost och häll över den härdade gelén i form av kakor. Låt det svalna.
Blanda smält margarin med fint kex. Häll det över cream cheese stelnat form. Te kex blandning jämnt över grädde och till kanten av formen. Låt den svalna kex massa stelnat.
Att falla över en ostkaka: hitta en lämplig stora fat. Fylla diskho med varmt kranvatten och doppa formen i ett par sekunder. Skaka av formuläret, kommer du att se osten kanten kakan release. Om ostkaka inte släpper första gången, kan du upprepa processen. Ställ formen på bänken, placera skålen på toppen och vänder runt. Lyft upp ena sidan av formen, så låt ostkaka lättare. Sedan kommer den omständigheten luften, så att vakuumet släpps.