Ostkaka för ett parti

Ingredienser
Botten
10 st. Kornmo kex
1 msk osaltat smör
Deg
400 g cream cheese gourmet
3,5 dl gräddfil
2 msk vaniljsocker
1,5 dl socker
3 ägg
Kräm
1 kan gräddfil
1/2 vanilj bönor
2 msk socker
Servering
Ren / coulis på jordgubbar eller hallon som filtreras, lite frukt och bär.

Tilberedning
Botten
Kornmo Kex, osaltat smör och socker i en matberedare för att köra till en deg. Degen pressas till botten i en 26 cm springform tenn.
Deg
Gourmetost och gräddfil går tyst i mixern i grädde, cirka 20 minuter.
Vaniljsocker, socker och 3 ägg blandas med före sprang grädden och häll blandningen över botten av pannan.
Grädda i 200 g C Carm ugn med över-och undervärme (inte varmt!) För ungefär 20-25 minuter. (Det är viktigt att kakan inte är för torr, ta den innan du tycker att det är klart!)
Svalna i formen på ett galler.
Kräm
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. (Resten av baren kan du sätta i ett glas med socker och göra din egen vaniljsocker.) Gräddfil (kall), vaniljefrø och socker till ett hårt skum vispade grädden i mixern och tillämpas på kylda ostkaka.
Servering
Ostkaka njöt ensam men det kan serveras med en bærpure av hallon eller jordgubbar och blanda med lite strösocker och stam, garnera med några färska bär eller frukt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *