Ingredienser
– 1 kub grönsaksbuljong
– 1/2 tsk torkad timjan
– 6 potatis
– 4 morötter
– 1 lök
– 1 liten / medelstora purjolök
– 1 broccoli
– 1/2 Cream eller gräddfil eller creme fraiche
– 1 msk majsstärkelse
– 2tsp Senap
– Salt och peppar
– 2-3 dagen eller 6 korvar Wien korv
Tilberedning
Koka 5DL buljong (vatten + kub) med timjan i en stor kastrull med lock.
Skala potatis, morötter och lök och skär dem i skivor som tillagas i buljong i ca 10 min.
Split purjolök, rengöras, sköljas och skärs i bitar. Broccoli är uppdelad i buketter. Placera den i pannan och stek vidare i ca 5 min.
Rör i majsstärkelse Grädde / creme fraiche / creme fraiche med senap + salt / peppar, rör sedan i pannan.
När såsen sjuda, lägg grovt hackade korv stycken dras i såsen.