Paj med bär och maräng

Ingredienser
200 g mjöl
100 g smör
2 msk vatten
1 liter blåbär
ca 1 dl socker
1,5 msk majsmjöl
4 äggvitor
2 koppar socker

Tilberedning
Smula smör och mjöl och tillsätt vatten. Knåda väl och låt vila i kylskåp 30 minuter. Tryck i en pajform, Nagga botten och grädda i 180 grader i ca 20 minuter. Låt Blåbär sjuda med sockret tills de mjuknar. Blanda majsmjöl med lite vatten och rör om. Vispa äggvitor till hårt skum, vispa i sockret, lite i taget tills ett tjockt glansigt material. Fyll pajen med några samtal kyld bär blandningen och sprida maräng över. Baka i 180 grader tills maräng har bra färg, ca 15 minuter. Låt svalna helt innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *