Pasta med räkor, spenat och orange

Ingredienser
500 gram pasta (t ex loopar, skruvar eller spagetti band)
300 gram rå skalade, räkor
250 gram babyspenat
1 apelsin (saft och skal)
1 kopp olivolja
1 färsk röd chili
lite salt
nymalen svartpeppar

Tilberedning
Tvätta spenaten väl och ta bort eventuella långa stjälkar. Koka lite vatten med lite salt, och tillsätt spenat. Koka den i en minut, och lägga den i en skål med isvatten när tillagningen stannar och det bevarar fargen.Ta upp spenaten och pressa ur vattnet, ställ åt sidan.
Koka pastan al dente så att den behåller en viss konsistens – pastan ska göras samtidigt med räkorna, se nedan.
Tvätta apelsinen väl och strimla skalet från ca hälften av orange (se till att inte den vita kommer med, helst med en speciell järn.) Tryck på saften från apelsinen.
Dela renare räkor på längden, och se till att ta bort den svarta tarmen.
Grädda dem i en stekpanna eller wok med olivolja och finhackad röd chili (inte frön) tills de blir rosa. och dämpa värmen. Tillsätt spenat, apelsinjuice och apelsinskal och rör försiktigt i ca 1 minut. Häll av vattnet från pastan och hålla den i räkor blandningen. rör om, tillsätt lite nymalen peppar och servera genast, ibland med gott bröd och smör til.Porsjoner:
4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *