Pepparkakor utan ägg, mjölk, soja och nötter

Ingredienser
150 g margarin utan mjölk
2 koppar socker
0,75 dl majssirap
0,5 ml vatten
1 tsk kanel
½ tsk kryddnejlika
½ tsk bakpulver
7 koppar mjöl

Tilberedning
Koka smör, socker, sirap, vatten, kanel och kryddnejlikor. Kyl ner den. Rör bakpulver i hälften av mjölet och tillsätt den kylda vätskan. Rör i lite och lite mer mjöl tills degen ser tjock. Ta degen ur skålen och knåda den på bänken tills det blir slät och fin. Lägg den i kylskåpet över natten.
Kavla ut degen och peta ut former. Grädda i 150 grader tills lätt brun. (12-15 min).
För dem som gillar den extra smak i peppar cookies kan du dubbla väl mycket sirap och öka mängden mjöl i enlighet därmed.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *