Pizza LoCHO

Ingredienser
4 stora ägg
2 dl vatten
1,5 msk bakpulver
4 dl sojaprotein (jag använde Multipower, tycker att det smakar bättre än vegetabilisk Fakta bränsle)
3-4 krossade vitlöksklyftor
2 msk olivolja / rapsolja
Salt, oregano, timjan, lökpulver
100,150 gram riven ost god

Tilberedning
Kör ägg, vatten, vitlök, olja, ost och kryddor i mixer. Tillsätt bakpulver och sojaprotein och blanda tills smeten är lätt smørbar (ungefär som en liten lös tandkräm, bör det smörjas men inte flyter!).
Täck en plåt med bakplåtspapper och sprids blandningen över hela plattan så tyyynt som möjligt tunnare desto bättre! Den stiger lite under gräddningen, så oroa dig inte om det blir lite ojämn och tunn.
Grädda i 220 grader i 7-8 minuter, så det kan bära pizza pålägg.
Sätt fyllning och ost och koka vidare tills den är klar. Gör att du kan svalna lite innan du äter den (ljummet) kan du äta den med händerna som normala pizzabitar! Är det för varmt är för lös, tror jag. Jag tryckte bara en bit av mig, var ungefär som vanligt pizza, gjorde med den i handen
Jag hade detta på fyllning (vanligtvis föredrar jag lite mer sofistikerad fyllning, men på denna pizza är bra med stark harry-fyllning):
Baka 4-500 gram köttfärs, champinjoner och lök. Blanda eventuellt vitlök, hackade eller mosade. Sätt i 1/2 litet glas tomatpuré och rör ihop allting väl till en massa. Sprid blandningen över pizzabotten och har massor av riven ost.Porsjoner: En hel plåt.

Mer Länk till pizza recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *