Deer gryta med kantareller

Ingredienser
500 g benfri skuldra rådjur
3 msk smör eller margarin
salt
vitpeppar
1 tsk senap
4 koppar kokande vatten, eller effekt på köttextrakt
2 msk saltvatten från sylteløk eller pickles
1 msk mjöl
1 1/2 liter renat kantarellsås
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl finhackad persilja rullade

Tilberedning
Care kött. Klipp att tjäna bitar. Brown den i hälften av smöret tills det har varit brunt runt om. Krydda med salt, peppar och senap.
Häll kokande vatten eller lager. Koka långsamt, täckt, ca 1 timme eller tills köttet är mört. Prova rostning pinne.
Lägg arken från lök eller gurka. Gör förtjockning av mjöl och avnn och smidig sås i pannan, koka den med ca 5 minuter.
Fräs svamp under tiden resten av smöret och lägg i pannan. Rör i grädden. Koka upp.
Server panna med en stänk av persilja.
Servera med potatismos toppad med stekt rödlök. Portvin gelé eller svart vinbärsgelé. Friterad potatis. Berry gelé. Pickle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *