Roe medaljong med enbär, stekt blomkål och gräddsås

Ingredienser:
800 g Utskuren
20 och krossade enbär
50 g smör
salt
Sour Cream Sauce:
3 äggulor
1 msk svarta vinbär senap
2 kopp gräddfil
salt och peppar
Förfarande:
Dela Sjötunga medaljonger i matchen på 60-70g. Lägg till krossade
enbär i pannan och skaka dem lätt. Tillsätt smöret, låt smöret kocken
försiktigt med enbär för 3-4 mintter. Smöret bör inte vara
bränns. Sila smöret så att enbär är borta.
Hell enbär smör tillbaka i pannan, värme tills gyllene färg
och lägg i medaljongene.Brun dem prydligt på alla sidor, strö över
lite salt och medaljonger koka på att få en fin, fjädrande
konsistens. Låt den vila i pannan innan servering.
Blomkål:
Skölj blomkålen väl, skuren i stora skivor och stek
dem bruna fint och anbud i smör. Smaka av med salt och peppar.
Stek en liten svamp i samma panna.
Sour Cream Sauce:
Vispa ihop äggulor och senap väl i en kastrull. Rör i
körningen. Byt ut plattan och slå körningen luftiga och varma, men inte
för matlagning. Smaka av och servera.
Portioner: 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *