Rådyrrulade

Ingredienser:
1 rådyrbog, urbenad
salt
peppar
paprika
2 lökar
200 g champinjoner
1 matsked smör
1 1/2 dl grädde
salt
basilika
För matlagning :/ u>
smör
4 koppar buljong
4 Stöd enbär
1 1/2 dl grädde, söt eller syrlig
1 litet glas rött vin
Förfarande:
Ben kött ut, men låt det vara så fullständigt som möjligt. Kok effekt på ben.
Gnid köttet med salt, peppar och paprika.
Hacka lök och svamp fint och brun den lätt i smör. Strö mjöl över och späd med grädde. Koka till en tjock stuvning som smakade salt och stött basilika. Kyl grytan.
Dividera gryta av kött och rulla ordentligt. Linda hårt med bomullsgarn.
Brun kött väl på alla sidor.
Häll buljongen över och tillsätt enbär. Låt köttet sjuda tills de är mjuka, ca 1 1/2 timme.
Ta köttet ut och hålla sig varm. Ta såsen tjockna något. Prova det med grädde, vin och mer kryddor om det behövs.
Servera med såsen och spaghetti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *