Ingredienser:
1 kg benfritt hjortkött, till exempel. lårskive
För bakning
2 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
ca. 5 dl vatten eller buljong
4 små lökar
1 skivad morot
100-200 g färska champinjoner
eller 1/4 box burk champinjoner
4 oliver, skurna i strimlor
2 msk tomater
(1/2 msk soja)
Gräddningstiden: ca. 1 timme
Förfarande:
Skötsel kött och torka det väl.
Bryn smöret i en kastrull och tillsätt köttet i. Brown är allt över. Tillsätt kryddorna och späd med hett vatten eller buljong.
Lägg lök, morot, svamp och oliver ovanpå kött. Häll i tomaterna, (Soysa), och eventuellt mer vatten eller makt – vätskan ska vara släta hög med kött. Låt köttet sjuda ovanpå spisen eller i ugnen (ca 175 grader).
Skär upp köttet och servera den med lök, morot och svamp.
Koka saft och smak det.
Servera med juice, kokt potatis, tomater, gurka sallad eller sallad.