Deer Soup

Ingredienser
500 g hjortkött, ofta med benen
1 matsked olja
2 koppar morötter, rotselleri och tärnade lök
1 1/2 liter vatten
1 1/2 dl rött vin
5 enbär
5 vitpepparkorn
1 timjan kvist
2 tsk vinäger, helst balsamvinäger
1 1/2 dl vispgrädde
50 g färska champinjoner
1 msk mjöl
1 matsked smör
salt
peppar
persilja

Tilberedning
Brown kjøøt och ben i olja i en kastrull. Lägg grönsaker och bryn dem. Häll vattnet. Koka upp och skumma. Tillsätt rödvin, kryddor och vinäger. Låt det sjuda ca 1 timme.
Ta kött och ben. Sila buljongen och koka den i ca 7 koppar. Tillsätt grädde och låt det koka i ca 15 minuter. Skär kött från ben och hacka den i små fina bitar. Hacka svampen fint och stek det hela i stekpannan. Blanda svampen och kuber kött i soppan.
Blanda smör och mjöl tills smidig och har klikkvis soppan. Sjuda under några minuter. Smaka på soppan.
Värm upp en gång innan servering och häll det i varma tallrikar. Garnera med persilja.
Server som förrätt till en middag eller göra en större sats och äta soppan som huvudrätt med bröd på sidan.
En annan soppa recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *