Ingredienser:
1 kg älg eller annat vilt
2 løkhjort biffkjtt 401×275
Eventuellt en del svampar
2 glas tomatpuré
5-6 enbär
Förtjockning av mjöl och vatten händelse. bruna majsmjöl sausjevning
Margarin för matlagning
Vatten
Salt, peppar och vilda örter
Förfarande:
Skär köttet i kuber eller lillfinger tjocka remsor. Hacka löken.
Baka in kött, lök och svamp eventuellt separat. Använd gärna en järngryta. Bland sedan allt i grytan och tillsätt kryddorna och hackade enbär.
Stäng av vattnet tills den är jäms med köttet. Koka i ca en timme. Lägg till tomatpuré (+ / – 2 glas, för att smaka på vägen). Slutligen jämnas med meljevning eller maizennamel.
Serveras med kokt potatis och grönsaker blandning (kålrot, morötter, lök och kål och skär den i bitar / kuber och insvept i olja., Vrid sedan över vattnet och koka tills grönsakerna är mjuka).