RIOJASORBET

Ingredienser
· 180 g socker
· ¾ liter Rioja (Spanskt rött vin)
· ¼ liter vatten
· 2 msk citronsaft
· 1 kopp Cassis (svarta vinbär likör)
· 1 flaska torrt grotta (spanska mousserande vin)

Tilberedning
Värm socker med lite av vinet under omrörning tills sockret har lösts upp. Tillsätt resten av vinet, vatten, citronsaft och svarta vinbär likör. Häll blandningen i en ismaskin, eller lägga den i frysen. Låt sorbet stå tills det har konsistensen av grädde. Om det är i frysen du behöver för att röra då och då. sorbet häll i en kaka spruta med stjärnformad hålet och spraya in den kylda dessert glas. Precis innan servering, fyll glaset med iskall cave.dPorsjoner:
6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *