Rökt lax förrätt

Cirka 600 gram rökt lax
2 fänkål
2 lökar
200 gram svamp
2 vitlöksklyftor
1 knippe dill och persilja
2 msk rouille
3 dl vitt vin
3 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
Förfarande:
Finhacka fänkål, lök, vitlök och svamp. Skär fänkål, lök och vitlök lätt i olivolja, tillsätt vitt vin, koka och reducera till 1/3 del.
Tillsätt creme fraiche, gräddfil, rouille (En perfekt fiske och djur skal kryddor för alla typer av fisk, skaldjur, fisk, soppor, gratänger, fisksås och sniglar. Kryddor ger en rik och god smak. Underbar i kalla såser med gräddfil och crème fraiche. Innehåller paprika, vitlök, saffran och chili.) och svamp. Koka upp. Tillsätt hackad dill och persilja. Smaka av med salt / peppar.
Sprid ca 100 gram rökt lax på varje platta, dela grytan, Servera med gott bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *