Romboller

Ingredienser
125 g smör
3 ½ dl mjölk
50 g jäst
½ tsk bakpulver
75 g socker
450 g ca. mjöl
Borstning
1 ägg lätt misshandlad
Fyllning:
5 dl romkrem
Glaze:
2 koppar strösocker
2 tsk ca. äggvita

Tilberedning
I ugnen på 225 ° C, ca. 15 minuter
Smält smöret och häll i mjölken. Rör jästen i den ljumma vätskan. Blanda i socker, bakpulver och 2/3 av mjölet och rör om tills slät deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek ca. 30 minuter.
Dela upp degen i 20 bitar och rulla till bollar. Etterhev ca. 15 minuter.
Gör en brunn i mitten av varje skål och placera i romkrem. Pensla med ägg och baka.
Gör glasyren genom att röra merlis och rätt mängd äggvitor till en tjock gröt. Sprid den kylda bröden skolan med florsocker glasyr.
Servering: 8-10 bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *