Rosemary marinerad kycklingbröst

Ingredienser
6 kycklingbröst
Rosmarin Marinad
4 msk finhackad färsk rosmarin (eller 4 tsk torkade)
5 båtar finhackad vitlök
2 fint hackade schalottenlökar
10 krossade enbär
1 msk finhackad citronskalen
Saften av 1 citron
3/4 dl olivolja
1 msk Dijonsenap
1/2 kopp sojasås
2 msk chilisås

Tilberedning
Blanda alla ingredienserna till marinaden och lägg kycklingbröst.
Vänd brösten i marinaden och låt stå i 1/2 timmar på köksbänken eller över natten i kylskåp.
Om de är över natten, ta dem tillbaka och låt dem dämpa på köksbänken i 1/2 till 1 timme före grillning.
Torka av kycklingbrösten med hushållspapper. Placera kycklingbröst på grillen och låt dem bli genomstekt. Borsta med olivolja under tillagning om det behövs. De kan också, naturligtvis, tillagas i stekpannan, bryn dem snabbt på båda sidor och låt tillagningen sker vid lägre värme.
Servering
Server kycklingbröst på en bädd av krispig sallad med färgglada grönsaker med en dressing av olivolja, lite citron och salt och peppar och servera gott bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *