Ingredienser
4 rengöras och skivade ripa
hjärta, och lever kras
smör för att bryna
Sås:
60 g smör
60 g mjöl
ca. 6 dl ström
ca. 2 kopp gräddfil
salt
hemgjord vinbär eller
kreklingvin, eller någon
röda vinbär gelé, blåbär, tranbär,
eller bär gelé.
Tilberedning
Skapa rika såsen med brynt smör och mjöl och späd med
våld. Vispa i gräddfil. Låt sjuda under trick ripa kött
är brynt.
Dela brystfileétene i två delar. Bruna bröst, lår och foder i smör
i stekpannan. Har inte alltför mycket på en gång. Placera
brynt kött i såsen och låt sjuda i ca. 10 minuter.
Köttet ska vara rosa inuti.
Smaka av med salt och hemgjord vin eller röda vinbär gelé.
Tillsätt rätt skålen och strö blåbär på toppen.
Server potatis och brysselkål tilPorsjoner: 4