Juicy chokladkaka med filmjölk

Ingredienser
6 dl socker
6 koppar mjöl
2 msk kakaopulver (helst överst)
3 tsk kanel
– Blandad
Smält smöret i 1,5 ml potten
7,5 dl kärnmjölk läggs
– Värme något
tillsätt 3 tsk bakpulver
– Blandad inte koka
Beredning
Allt blandas samman och hälls i långpannan.
Beläget i kall ugn i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 180 grader. Kakan blir 25-40 minuter tills den är klar. Sätta en tapp i mitten, när det kommer ut torr kakan görs. I min ugn är om kakan. 35 minuter.
Cream: 200 g smält smör
500 g pulverformigt socker
2 msk kakao
6-8 matskedar av kaffe (jag använder orange / ananasjuice när jag gör för barn)
2 tsk vanilj
Förfarande:
Spridda över kakan medan den är ljummen. Det finns gott om kräm, så du kanske inte behöver använda allt.
Låt den en stund (flera timmar) innan du skär den i rutor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *