Ingredienser:
1 kg sejfiléer
2 stora lök skärs till ringar
2-3 msk mjöl
1 tsk salt och 1/2 tsk peppar
smör till stekning
Förfarande:
Stek löken mjuk och gyllene i smör och håll varm. Gör en blandning av mjöl, salt och peppar. Skär fiskfilé in betjänar bitar passar, vända dem i mjöl och stek dem gyllene. Serveras traditionellt med potatis och råa grönsaker som morötter revede blandat med rivet äpple.
Tips för variation:
Tillbehör kan också vara en tapenade – en finmost blandning av svarta oliver smaksatt med Medelhavsländerna ansjovis, vitlök, kapris och bästa olivolja. "Steaks" kan också serveras med en kall sås exempel. 1 kopp med låg fetthalt majonnäs, 1 kopp ljus gräddfil, 3 msk finhackad gurka, finhackad persilja och gräslök. Smaka av med en god senap, salt och peppar.